Je winkelwagen is momenteel leeg!
Aardbeien Kwarktaart- Ketogeen
Recipe by Gerrit Minzinga Zijlstra
Course: GebakCuisine: KetogeenDifficulty: Gemiddeld
Porties
6
servingsVoorbereiding
30
minutesRusttijd
2
hoursIngrediรซnten
- Bodem
75 gram amandelmeel
15 gram kokosmeel
60 gram gesmolten roomboter
4 gram bakpoeder
20 gram erithritol
1 theelepel koekkruiden
1 snufje zout
- Vulling
150 gram aardbeien
250 gram roomkaas
250 ml crรจme fraรฎche
250 ml slagroom
30 gram erythritol
1 theelepel vanille extract
6 blaadjes gelatine
- Bovenlaag
6 stuks aardbei
250 ml slagroom
Aanwijzingen
- Bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 18 centimeter met een vel bakpapier. Meng daarna de amandelmeel, kokosmeel, gesmolten roomboter, bakpoeder, erythritol, koekkruiden en zout door elkaar.
Meen het met een vork door elkaar tot een samenhangend geheel. Leg het op de bodem, en verdeel het er gelijkmatig over.
Bak het nu steeds vijf minuten. Even kijken tussendoor. Na maximaal 3x 5 minuten, of zonodig eerder, is de bodem klaar. - Vulling
- Laat de bodem afkoelen en week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Pureer de aardbeien met de staafmixer. Doe de aardbeien, de erythitol en het vanille extract in een steelpannetje en zet dit op het vuur.
- Zodra het mengsel gaat koken zet je het vuur uit. Pureer de aardbeien tot een fijne moes. Voeg de gelatine toe, en roer die erdoor.
Doe de crรจme fraรฎche en de roomkaas in een mengkom. Meng nu met de staafmixer het aardbeienmengsel door het roomkaas- mengsel. - Giet dit mengsel over de bodem.
Laat het afkoelen, en zet het daarna eerst in de koelkast om af te koelen. - Topping
- Klop slagroom in een bus met een drukpatroon, of klop de slagroom. Voeg twee lepels erythritol toe.
- Versier de taart met aardbei, evt. blauwe bessen en slagroom.
Notes
- Ik laat de erythritol ook gewoon weg uit de vulling. Dit maakt de taart minder zoet, maar zeker net zo smakelijk.

Gerrit Minzinga Zijlstra


Geef een reactie